Prima pagină Noutăţi Hărţi Download Concurs Despre noi Contact
Primul site de Istorie
din
pînă în
Categorii
PageRank Checking Icon
Pe site au loc lucrari. Siteul poate functiona incorect. Ne cerem scuze pentru incomoditate.
Înapoi

Tracii (an incert - 1300)

Neamul tracilor era de origine indo-europeana si facea parte din sirul celor mai vechi popoare din Europa. Pentru prima data, tracii sunt mentionati de catre Homer in nemuritorul poem "Iliada" la sfarsitul mileniului II a.Chr. Conform datelor arheologice insa, civilizatia tracica este atestata incepand cu secolele XVIII-XVI a.Chr.

Tracii erau un popor cu o cultura deosebita. Din timpurile stravechi ei erau slaviti drept oameni iubitori de poezie, cantec, dans, a diferitor stiinte etc. Poezia traca, in rand cu cantecul si dansul au influentat substantial inceputurile poeziei elene si au determinat aparitia teatrului. Influenta traca asupra civilizatiei grecesti este consemnata de mitologia antica, care ii considera drept intemeietori ai poeziei grecesti pe Musaios, Orfeu, Linos si Tamiris, toti de origine traca.

Conform "Istoriei" lui Herodot, tracii reprezentau unul dintre cele mai numeroase popoare din antichitate. Civilizatia tracilor ocupa spatiul carpato-balcano-ponic, avand drept axa centrala fluviul Dunarea. Mediul geografic a determinat impartirea lumii trace in doua grupari mari: tracii de sud si tracii de nord.

 

Bibliografie (surse)

1. http://www.iatp.md/istorie/romana/antica/antica.shtml

Dacă doriţi să îmbunătăţiţi textul sau să adăugaţi imagini noi la acest articol transmiteţi varianta dvs pe istorialumii@gmail.com . Textul îmbunătăţit îl solicităm în format MS Word (.doc) sau Notepad (.txt). Important: indicaţi în mesaj denumirea articolului de redactat  Scrie-ne acum noi detalii pentru a îmbunătăţi acest articol !


Comentarii:

Pentru a lăsa comentarii trebuie să fiţi înregistrat şi logat pe site Click Aici
Înapoi
Istoria.md
Hărţi
Harta Cnezatului Moscovei, 1340-1462, sursă:wikipedia.org
Harta Cnezatului Moscovei, 1340-1462, sursă:wikipedia.org
Toate Hărţile...
Download
Link-uri utile
Banner Suport Energo
Febian IT Realizarea site-urilor
Memoria.ro
Banner Radio Vocea Basarabiei
Banner Portalul basarabenilor din România
Copyright © 2009 - 2017 istoria.md