Prima pagină Noutăţi Hărţi Download Concurs Despre noi Contact
Primul site de Istorie
din
pînă în
Categorii
PageRank Checking Icon
Pe site au loc lucrari. Siteul poate functiona incorect. Ne cerem scuze pentru incomoditate.
Înapoi

Argedava (Sargedava)

Argedava sau Sargedava era o aşezare getică, reşedinţă începând cu o căpetenie dinainte de Burebista. Menţionată în decretul dyonisopolitan  în cinstea lui Acornion din Dionysopolis.Cetatea Argedava este situată în localitatea actuală Popeşti, lângă oraşul Mihăileşti, Giurgiu, şi a fost declarată rezervaţie arheologică. Cercetările arheologice au descoperit acropola cetăţii dacice Argedava, cea mai importantă aşezare din Câmpia Munteniei, în care se presupune că şi-a avut reşedinţa regele Burebista. Între zidurile cetăţii s-au descoperit colibe, vetre de foc, unelte, depozite de grâne, ş.a.

Argedava a fost clădită pe o terasă, dominând valea Argeşului, fiind apărată din trei părţi de bălţile din luncă, iar dintr-o parte de trei şanţuri transversale şi de un val de pământ.

 

Dacă doriţi să îmbunătăţiţi textul sau să adăugaţi imagini noi la acest articol transmiteţi varianta dvs pe istorialumii@gmail.com . Textul îmbunătăţit îl solicităm în format MS Word (.doc) sau Notepad (.txt). Important: indicaţi în mesaj denumirea articolului de redactat  Scrie-ne acum noi detalii pentru a îmbunătăţi acest articol !


Comentarii:

Pentru a lăsa comentarii trebuie să fiţi înregistrat şi logat pe site Click Aici
Înapoi
Istoria.md
Hărţi
Harta etnică a guvernămîntului Basarabiei, 1941
Harta etnică a guvernămîntului Basarabiei, 1941
Toate Hărţile...
Download
Link-uri utile
Banner Suport Energo
Febian IT Realizarea site-urilor
Memoria.ro
Banner Radio Vocea Basarabiei
Banner Portalul basarabenilor din România
Copyright © 2009 - 2017 istoria.md