Prima pagină Noutăţi Hărţi Download Concurs Despre noi Contact
Primul site de Istorie
din
pînă în
Categorii
PageRank Checking Icon
Pe site au loc lucrari. Siteul poate functiona incorect. Ne cerem scuze pentru incomoditate.
Înapoi

19 octombrie, istoricul zilei

- 1497 -

Polonii ridică asediul cetăţii Suceava a Moldovei

La 19 octombrie 1497 polonii ridică adediul cetăţii Suceava a Moldovei. Armata polonă începe retragerea din Moldova, dar nu respectă clauza impusă de Ştefan cel Mare, alegînd drumul care trecea prin oraşul Siret, prin marele codru al Cosminului, spre Cernăuţi.

Ştefan cel mare se vede nevoti să atace armata polonă în retragere la 26 octombrie prin Codrii Cosminului, unde o fărîmiţează şi o sileşte să se retragă la Cernăuţi.

La 30 octombrie are loc lupta de la Cernăuţi, în cadrul căreea Ştefan cel Mare al Moldovei înfrînge resturile armatei polone, alungîndu-i din ţară definitiv.

 

- 1869 -

Se inaugurează oficial linia ferată Bucureşti-Giurgiu, România

La 19 octombrie 1869 se inaugurează oficial linia ferată Bucureşti-Giurgiu din România. Primul tren pleacă din gara Filaret, prima gară a Bucureştilor.


Vezi şi ...

 

Bibliografie (surse):

  1. Acad. Dan Berindei, Istoria românilor, cronologie, editura Cartex, Bucureşti 2008;

Dacă doriţi să îmbunătăţiţi textul sau să adăugaţi imagini noi la acest articol transmiteţi varianta dvs pe istorialumii@gmail.com . Textul îmbunătăţit îl solicităm în format MS Word (.doc) sau Notepad (.txt). Important: indicaţi în mesaj denumirea articolului de redactat  Scrie-ne acum noi detalii pentru a îmbunătăţi acest articol !


Comentarii:

Pentru a lăsa comentarii trebuie să fiţi înregistrat şi logat pe site Click Aici
Înapoi
Istoria.md
Hărţi
Harta Bătăliilor de la Harkov şi Kursk, Războiul II Mondial. Portocaliu: înfrîngerea atacului sovietic inţial care s-a încheiat cu a treia bătalie de la Harkov, Gri: înaintarea germană de la Kursk
Harta Bătăliilor de la Harkov şi Kursk, Războiul II Mondial. Portocaliu: înfrîngerea atacului sovietic inţial care s-a încheiat cu a treia bătalie de la Harkov, Gri: înaintarea germană de la Kursk
Toate Hărţile...
Download
Link-uri utile
Banner Suport Energo
Febian IT Realizarea site-urilor
Memoria.ro
Banner Radio Vocea Basarabiei
Banner Portalul basarabenilor din România
Copyright © 2009 - 2017 istoria.md